Akvatintens konsthöst 2015

Akvatintens konsthöst 2015

Besök i Bengt Lundins ateljé
Många är vi som har glatt oss åt Bengt Lundins skulpturbåtar. De finns att se i många offentliga miljöer. Bengt avled 2005, men det par som köpte gården har bevarat hans ateljé och de berättar om Bengts liv och verk. Vi bjuds på kaffe och smörgås.
Tid: 9 september. Vi samlas på torget i Munkedal kl 17:30 för samåkning.
Plats: Sparöd, Bovallstrand
Entré 50 kr

 

Färdiga bronser och färgstormar - konstresa till Göteborg
Vladimir Stokes är skulptör och grafiker. Vi besöker hans ateljé vid Sockerbruket där Vladimir berättar om vägen från original till färdig brons. Vi äter lunch hos honom och åker sedan till Konstmuseet är vi får en guidning kring Emil Nolde-utställningen Färgstorm.
Tid: 10 oktober. Kl 09:30 - ca 18:00.
Kostnad: 600 kr för buss, föredrag, guidning, fisksoppa, vin , kaffe och kaka.

 

Akvatintens inbjudna konstutställare 2015!
Ingrid Sandberg
Ingrid som bor i Lysekil är konstnär, fotograf, grafisk designer, formgivare med mera. Hennes motiv kommer från naturen och hon hittar också skönhet i det som vi andra förbiser och kanske till och med tycker är fult!
Vernissage: fredag 16 oktober kl 13
Tid: 19 oktober - 5 november
Plats: Forum, Munkedal

 

Som jag ser det - konstföredrag med Ingrid Sandberg
Ingrid kommer till oss och berättar om sig själv och sitt onstnärskap.
Tid: 21 oktober kl 18:30
Plats:Forum, Munkedal
Entré: 40 kr

 

Slumpen, processen och bränningen - vi möter keramikern Anette Florén
Anette Florén, med ateljé i Gerlesborg, arbetar både med bruksting och med skulpturer. En viktig konstnärlig ledstjärna är Slumpen, att ta vara på och se de möjligheter som uppstår. Helst bränner Anette sin keramik i vedugn, de spår som eld, lågor och aska lämnar är en del av det slumpartade i hennes skapande.
Tid: 19 november kl 18:30
Plats: Forum, Munkedal
Entré: 40 kr

Akvatinten - 2015 års kulturpristagare i Munkedals kommun

Föreningen Akvatintens uppgift är att stimulera konstintresset i Munkedal genom bildningsverksamhet, utställningar, studieresor med mera. Ta gärna med en vän eller två! Det finns plats för många fler i konstföreningen Akvatinten! Medlemskap: 200 kr, bg 5162-6331. 90% går till konstinköp. Anmäl din epost till akvatinten[at]gmail.com så får du nyheter direkt. Gilla Akvatinten på Facebook så får du också tips och nyheter.