Akvatintens konstvår 2020

Akvatintens konstvår 2020

Konsten skapar hållplatser i tiden - Stina Wollter

Slavmonumentet på Zanzibar. Möt Clara Sörnäs, skulptör och bildhuggare
Ett minnesmärke över slaveriet i Östafrika saknades och Clara Sörnäs fick det ärofyllda uppdraget att göra det. Hur det gick till berättar Clara för oss. (Den som gått in genom entrén på Forum har också sett ett annat verk av Clara: Flöde)
Tid: tisdag 28 januari kl. 18:30
Plats: Forum Munkedal
Entré: 50 kr för medlemmar, 70 övriga

Mellan himmel och helvete. Möt Västsveriges unika kyrktak
Svarteborgs kyrka är en, Svenneby gamla kyrka en annan. På 1700-talet täckte man de gamla murade valven med träpanel som bemålades med bibliska bilder. Kajsa Nyström Rudling guidar oss "Från nakenchock till fluffiga moln".
Tid: torsdag 20 februari kl 18:30
Plats: Forum Munkedal
Entré: 50 kr. I samverkan med Foss Församling i Munkedal.

Vi prövar själva! Akvarell för nybörjare
En dag med vatten, penslar, färger och härligt grovt akvarellpapper. Den som styr oss genom dagen är Inger Hedén Oscarsson.
Tid: lördag 7 mars 10:00 - ca 16:00
Anmälan: Senast 26 februari till Inger tel: 0524-12323 eller inghedo[at]hotmail.com Max 8 personer
Pris: Självkostnadspris 450 kr (akvarellpapper, penslar, färg, kaffe). Lunch på Bamboo betalar var och en.

Kallelse till årsmöte samt årets konstutlottning
Hej alla konstvänner i Akvatinten!

Ja det är en lite tråkig tid vi lever i, Corona har ställt mycket på ända för oss alla. Vi har ju fått ställa in och skjuta upp det mesta. Men vi behöver ha vårt årsmöte för 2019, bland annat för att kunna söka de kommunala bidragen. Men framförallt vill väl alla av er ha chansen att vinna något av konsten vi har köpt in under 2019.

Så därför, torsdag den 16 juli klockan 18.00 på dansbanan i Folkets Park, Munkedal kommer vi att ha vårt uppskjutna årsmöte och vi kommer att ha utlottningen av de inköpta verken. Vi kommer inte att ha något föredrag och vi kommer inte att ha någon förtäring. Valet av Dansbanan är helt enkelt för att vi behöver ha tak över huvudet men samtidigt vara “utomhus”. Där har vi också möjligheten att hålla den sociala distansen till varandra.

Men det är ju en trevlig plats och miljö, så om vädret är det rätta och om ni själva vill så kanske en medhavd kaffekorg kan vara trevligt.

Av kostnadsskäl skickar vi inte ut någon kallelse per brev, men väl annonsera under Föreningsaktuellt. Vi är tacksamma om ni hjälper oss att sprida detta vidare till era vänner som ni vet är med i Akvatinten.

Vi hoppas att ni skall ha förståelse och överseende, både med den uppskjutna utlottningen och valet av plats.

Mycket välkomna
Styrelsen, Akvatinten

Ragnar Sandberg och de andra Göteborgskoloristerna
Ragnar Sandberg, bördig från Sanne räknas till den västsvenska konstnärsgruppens kärna. Birgitta Åhlund, konstpedagog från Bohusläns museum är vår ciceron.
Tid: Uppskjutet tills vidare på grund av Coronaviruset

Reflektioner i akvarell. Akvatintens vårutställare Monica Månsson
Tid: Uppskjutet tills vidare på grund av Coronaviruset

Vi möter Monika Månsson
Monica berättar om sin utställning och hon kommer också att visa prov på hur hon arbetar, hon visar hur färgen fungerar i olika situationer. Både inspiration och information!
Tid: Uppskjutet tills vidare på grund av Coronaviruset

Skicka din epost till info(at)akvatinten.se så får du nyheter direkt

Föreningen Akvatintens uppgift är att stimulera konstintresset genom bildningsverksamhet, utställningar, studieresor med mera. Ta gärna med en vän eller två! Det finns plats för många fler i konstföreningen Akvatinten!
Medlemskap: 250 kr, bg 5162-6331, 90% går till konstinköp. Anmäl din epost till info[at]akvatinten.se (eller använd formuläret under "Kontakta oss") så får du nyheter direkt.
De senaste nyheterna från Akvatinte får du på:
www.akvatinten.se
Facebook
Instagram

GPDR - EU:s dataskyddsförordning
De personuppgifter vi samlar in är sådana som du själv uppger: namn, adress, epost, när du blir medlem. Vi använder dessa uppgifter för att skicka ut information om föreningens aktiviteter och för påminnelse om medlemsavgiften. Vi delar inte dessa uppgifter med andra. Vi tar bort uppgifterna när du går ur föreningen.