Akvatintens konsthöst 2021

Akvatintens konsthöst 2021

En tavla borde vara en oavslutad möjlighet, som ger oss fria händer och lust att själva vandra vidare i den.
Ragnar Sandberg

Kära medlemmar i Akvatinten!
Ja, nu vågar vi oss på en blygsam återstart på programverksamheten i Akvatinten. Planeringsförutsättningarna ändrar sig hela tiden och vi måste alla vara beredda på att vi kan behöva ändra på något eller rent av ställa in. Kolla i så fall din e-post, Föreningsnytt i Bohusläningen, Facebook. Men vi hoppas allt går väl så att vi får möta just Dig på våra programpunkter:

Ragnar Sandberg - från färg till geometri
Ragnar Sandberg (1902-1972), bördig från Sanne men uppväxt i Stenungsund räknas till den västsvenska Göteborgskoloristernas kärna. Han vacklade mellan författarskap och konstnärskap men valde måleriet. Birgitta Åhlund, konstpedagog från Bohusläns museum är vår ciceron.
Tid: Torsdag 23 september, kl 18:00.
Plats: OBS OBS Kvistrums gästgiveri, andra våningen (saknar hiss)
Entré: 100 kr inklusive kaffe/te och kaka
Föranmälan: till Catharina Gilmsjö 070-623 9387


Målningar från Nordnorge - Ingela Berntsson

Akvatintens höstutställning 2 - 26 november 2021 i Forum
Ingela bor på lilla Askerön söder om Orust. Där målar hon akvarell, helst i snålblåst och i tuffa landskap. Hennes andra uttrycksmedel är vävning och hon är dessutom designer med lin som passion och material, bland annat för Växbo och Klässbol.

Föredrag: En månads målande om hösten, Vesterålen Nordnorge.
Tid: Tisdag 2 november kl 18.30
Plats: Biblioteket, Forum Munkedal
Entré: 50 kr för medlemmar, 70 kr för övriga
Föranmälan: till Catharina Gilmsjö 070-623 9387

 

Väl mött önskar styrelsen!

 

Meddela din epost till info[at]akvatinten.se så får du nyheter direkt.
Föreningen Akvatintens uppgift är att stimulera konstintresset genom bildningsverksamhet, utställningar, studieresor med mera. Ta gärna med en vän eller två! Det finns plats för många fler i konstföreningen Akvatinten!
Medlemskap: 250 kr, bg 5162-6331, 90% går till konstinköp. Anmäl din epost till info[at]akvatinten.se (eller använd formuläret under "Kontakta oss") så får du nyheter direkt.
De senaste nyheterna från Akvatinte får du på:
www.akvatinten.se
Facebook
Instagram

GPDR - EU:s dataskyddsförordning
De personuppgifter vi samlar in är sådana som du själv uppger: namn, adress, epost, när du blir medlem. Vi använder dessa uppgifter för att skicka ut information om föreningens aktiviteter och för påminnelse om medlemsavgiften. Vi delar inte dessa uppgifter med andra. Vi tar bort uppgifterna när du går ur föreningen.