Akvatintens konsthöst 2020

Akvatintens konsthöst 2020

Alla de människor som dagligen söker sig till olika konst- och kulturupplevelser gör det därför att konsten på ett unikt sätt förbereder oss för att möta tillvarons komplexitet, hjälper oss att bredda och fördjupa våra erfarenheter och insikter, visar hur tradition leder mot förnyelse och omprövning, skapar såväl hopp som förundran, oro som framtidstro och, inte minst, ger starka känslomässiga upplevelser.
Niklas Rådström

Kära medlemmar i Akvatinten!

Höstens medlemsbrev ser av känd anledning inte ut som det vanligtvis gör. Vi brukar anordna ateljébesök, utflykter, föredrag, ha vår egen inbjudna utställare i Forum med presentation, vi brukar ha minst en programpunkt i månaden. Men, dessa aktiviteter ger alla upphov till stor risk för att den påbjudna distanseringen inte kan upprätthållas så därför har styrelsen beslutat att avvakta till våren med våra traditionella programpunkter. Välkomna med idéer eller förslag!

Men något kommer ändå att ske i höst! En gång i månader under september - december anordnar vi en liten extra utlottning av något konstverk eller konstrelaterat. Vi kommer att filma själva utlottningen och publicera filmen på vår hemsida www.akvatinten.se och på vår Facebooksida Akvatinten. Vi meddelar också alla över e-post resultatet och förstås också den lycklige vinnaren direkt!

September månads vinst är redan klar. Det blir en praktfull bok om systrarna Jobs från Dalarna. Många är vi som har någon liten duk hemma med textiltryck från Jobs. Boken heter: Jobs keramik & textil : Lisbet och Gocken Jobs, två systrar - två konstnärskap av författarna Hedvig Hedqvist och Christina Mattsson.

Vidare ska vi vara aktiva och tipsa om olika konsthändelser i vår närhet så att var och en själv kan ta del av allt som trots allt pågår. Har vi din e-postadress? Styrelsen kommer förstås också att köpa in konstverk kontinuerligt så att vi har en härlig utlottning till våren, förhoppningsvis på traditionellt sätt.

Tills vi ses igen: Lev väl och ta hand om er på alla sätt!
Styrelsen


Från utlottningen i september (klippet finns på Akvatintens Facebook-sida)

Föreningen Akvatintens uppgift är att stimulera konstintresset genom bildningsverksamhet, utställningar, studieresor med mera. Ta gärna med en vän eller två! Det finns plats för många fler i konstföreningen Akvatinten!
Medlemskap: 250 kr, bg 5162-6331, 90% går till konstinköp. Anmäl din epost till info[at]akvatinten.se (eller använd formuläret under "Kontakta oss") så får du nyheter direkt.
De senaste nyheterna från Akvatinte får du på:
www.akvatinten.se
Facebook
Instagram

GPDR - EU:s dataskyddsförordning
De personuppgifter vi samlar in är sådana som du själv uppger: namn, adress, epost, när du blir medlem. Vi använder dessa uppgifter för att skicka ut information om föreningens aktiviteter och för påminnelse om medlemsavgiften. Vi delar inte dessa uppgifter med andra. Vi tar bort uppgifterna när du går ur föreningen.