Akvatintens konstvår 2024

Akvatintens konstvår 2024

Catarina Hjälmén och Oscar Nordblom - Akvatintens inbjudna utställare våren 2024
Samutställning med silversmed/designer Catarina Hjälmén och konstnär Oscar Nordblom.
Catarina Hjälmén skapar smycken i silver och i guld. Små kollektioner i några exemplar eller helt unika smycken. Ibland kan inslag av trä, läder, naturstenar eller vad hon finner spännande få ta plats i hennes smycken. Du får under vernissagen möjlighet att prova Catarinas smycken. Oscar Nordblom arbetar i akvarell och med teckning. Hans huvudsakliga motivvärld är miljöer och landskap. Oscar Nordblom är utbildad på KV Konstskola, Göteborg och Bildlärarutbildning, Umeå universitet.
Vernissage: fredag den 26 januari kl. 16.30-18.00
Utställningsperiod: fredag den 26 januari - torsdag den 15 februari 2024.
Plats: Kommunhuset Forum, Centrumtorget 5, Munkedal.

 

Årsmöte, föreläsning och konstlotteri
Vi börjar Årsmötet med en föreläsning av Joakim Arthur som är ordförande i Kvirr. Joakim Arthur berättar om hur Kvirr startade år 1996 och planerna framåt. Efter föreläsningen börjar Årsmötet som avslutas med vårt årliga Konstlotteri för medlemmar i Akvatinten. Kort introduktion av konstverken som kommer att lottas ut. Vi startar med att lotta ut 80 % av konstverken till de medlemmar som deltar i Årsmötet och 20 % till de medlemmar som inte är närvarande. De som deltar och är närvarande vid Årsmötet får välja ut det konstverk de önskar. De resterande konstverken (20 %) lottas ut i konstverkens nummerordning till de medlemmar som inte är närvarande.
Datum och tid: torsdag den 21 mars kl.18.00.
Plats: Foss Församlingshem, Munkedal.
Anmälan av deltagande för medlem i Akvatinten: maila till info@akvatinten.se eller skicka sms till 070 - 623 93 87 senast måndag den 18 mars. Ange namn på samtliga som kommer att delta. Swisha gärna avgiften samtidigt 80 kr till 123 546 5190 för en god smörgås, dryck, hembakad kaka och kaffe/te. Ange årsmöte.
Obs! meddela eventuella allergier.

 

Akvarellmålning - helgkurs med Åsa Ceder i Åsa Ceders Ateljé
Nu får Akvatintens medlemmar möjlighet att arbeta vidare med akvarellmålning hos konstnär Åsa Ceder. Deltagarna hälsas välkomna till Åsas magiska värld fylld av fantasi, färg och humor. Åsa Ceder inspireras av de norrländska skogarna, fjällen, sjöarna och kontrasterna mellan mörkt och ljust och även av de Bohuslänska klipporna, havet, och ljuset.
Datum och tid: OBS! Ändrade datum! lördag den 6 april kl.10.00 – 16.00 och söndag den 7 april kl.10.00 – 15.00.
Plats: Åsa Ceders Ateljé, Stora Nygatan 4B i Uddevalla.
Anmälan: maila till info@akvatinten.se eller skicka sms till 070 - 623 93 87 senast måndag den 25 mars. Begränsat antal deltagare! Endast för medlemmar i Akvatinten konstförening.
Avgift: 2 000 kr. I avgiften ingår ett helark 425 grams akvarellpapper, primärfärgerna röd, blå och gul, frukt, kaffe/te, hembakad kaka båda dagarna. Du kan få låna penslar. Det finns färger att köpa på plats. Swisha avgiften 2 000 kronor senast den 25 mars till 123 546 5190. Ange akvarellkurs.
Måltid: Bra att ta med egen lunchmat till båda dagarna.

 

Föreläsning av konstexpert Lovisa Törnsten från Bukowskis Göteborg
Lovisa Törnsten är chef på Bukowskis Göteborg. Lovisa kommer att tala om Nordisk design, konst- och konsthantverk. Möbler och konsthantverk formgivna mellan åren 1900 – 1960 är idag mycket eftertraktade. Vi kommer att få en överblick i hur konstmarknaden har utvecklats de senaste åren och vi får även en intressant inblick i de aktuella trenderna. Kvällen avslutas med att konstexpert Lovisa Törnsten erbjuder sig att värdera ett konstverk per deltagande medlem.
Datum och tid: torsdag den 25 april. Kl.17.15.
Plats: Munkedals Herrgård i Munkedal.
Anmälan: maila till info@akvatinten.se eller skicka sms till 070 - 623 93 87 senast den 19/4. Begränsat antal deltagare. Endast för medlemmar i Akvatinten konstförening.
Avgift: 160 kr. Swisha avgiften senast den 19 april till 123 546 5190, inkluderar en lyxig smörgås, kaffe/te och hembakad kaka. Ange föreläsning. Obs! meddela eventuella allergier.

 

Ateljébesök hos ekokonstnär Natalia Afanaseva
Vi bjuds in i Natalia Afanasevas ateljé där hon kommer att berätta om sin process med att använda bivax till sin konst. Hon har egna bin och gör också salvor och tvålar som innehåller honung. I ateljén finns också en liten butik med utvalda produkter. Natalia hämtar sin inspiration och kreativitet från naturen som ger henne obegränsade möjligheter att uttrycka sina känslor och sin respekt för djur, berg, skogar och sjöar i sin konst. Natalia Afanaseva har studerat Mixed Media Art i Ryssland. Natalia bjuder på kaffe/the och Akvatinten konstförening tar med en god hembakad kaka.
Datum och tid: torsdag den 23 maj kl.18.00.
Plats: Flatebyn 14 i Färgelanda.
Anmälan: maila till info@akvatinten.se eller skicka sms till 070 - 623 93 87 senast måndag den 13 maj. Begränsat antal deltagare. Endast för medlemmar i Akvatinten konstförening.

 

Varmt välkomna!
Styrelsen i Akvatinten konstförening i Munkedal

 

Skriv till info@akvatinten.se om du har ändrat e-post, mobilnummer eller har frågor.
Akvatinten konstförenings uppgift är att stimulera konstintresset genom konstutställningar, ateljébesök hos konstnärer/formgivare, föreläsningar och besök på museer för att stimulera och väcka nyfikenhet på konst, konsthantverk, design och kultur. Sprid gärna information om Akvatinten konstförening till dina vänner och affärskontakter.
Medlemsavgiften är 250 kr/år. Medlemsavgift för unga under 25 år är 100 kr/år.
Betala in medlemsavgiften till bg 5162-6331 eller med Swish till 123 546 5190. Obs! Uppge namn, adress, e-post, mobilnummer och vilket år den inbetalda medlemsavgiften avser!.
Akvatinten konstförening i Munkedal finns på både Facebook och Instagram, e-post info[at]akvatinten.se.

 

Besök www.akvatinten.se för aktuell information.