Akvatintens konstvår 2022

Akvatintens konstvår 2022

Föredraget 20 januari med Per Pixel är inställt på grund av smittoläget.


Reflektioner i akvarell - Monica Månsson Akvatintens inbjudna utställare våren 2022

Föredraget samt utställningen med Monica Månsson 8 februari är tyvärr inställt på grund av smittspridningen.

Monica Månssons akvareller är strama och enkla. De byggs av många lager flödig akvarellfärg. Motiven kan vara rostiga, geometriska former, men också krukor och kärl. Monica utforskar och varierar, ger antydningar och stämningar.
Tid: Utställning 8 februari - 4 mars.
Plats: Biblioteket, Forum Munkedal

Vi möter Monika Månsson
Monica berättar om sin utställning och hon kommer också att visa prov på hur hon arbetar, hon visar hur färgen fungerar i olika situationer. Både inspiration och information!
Tid: Föredrag tisdag 8 februari, kl 18:30.
Plats: Biblioteket, Forum, Munkedal.
Entré: Medlemmar 50 kr, övriga 70 kr.

 

Ateljébesök - Ewa Bäcklund, keramiker
Vi tittar in hos Ewa Bäcklund i hennes keramikverkstad som ligger i den passande byn Lerberg. Ewa drejar i huvudsak brukskeramik i stengodslera. Hon gillar klassiska former, och hon jobbar mycket med vackra skimrande glasyrer, men tycker att de rena, enkla glasyrerna kan vara minst lika vackra….
Tid: Torsdag 10 mars, kl 18:30.
Plats: Lerberg.
Anmälan: Begränsat antal, anmälan 070-6239387 senast 9 mars.

 

Kallelse till årsmöte samt årets konstutlottning
Först sedvanliga årsmötesförhandlingar, sedan berättar Anita Gillner Fransson om sin resa i Mongoliet. Därefter vidtar årets spännande konstutlottning. Lycka till!
Enklare förtäring: 75 kr.
Tid: Fredag 25 mars, kl 18:30.
Plats: Foss församlingshem.

 

Ateljébesök - Thord Tamming, skulptör och bronsgjutare
Thord Tamming är skulptör och bronsgjutare, med sten och brons som sina material. Förutom sitt stenhuggeri har han där byggt upp något så unikt som ett eget bronsgjuteri, vilket han är ensam om att ha i hela landet. Thord kommer att visa hur bronsgjutning går till, från vax till bronsskulptur.
Vi samåker från torget.
Tid: Lördag 7 maj, kl 11:30.
Plats: Hålta, Marstrand.
Anmälan: Begränsat antal, anmälan 070-6664193 senast 5 maj.

 

Meddela din epost till info[at]akvatinten.se så får du nyheter direkt.
Föreningen Akvatintens uppgift är att stimulera konstintresset genom bildningsverksamhet, utställningar, studieresor med mera. Ta gärna med en vän eller två! Det finns plats för många fler i konstföreningen Akvatinten!
Medlemskap: 250 kr, bg 5162-6331, 90% går till konstinköp. Anmäl din epost till info[at]akvatinten.se (eller använd formuläret under "Kontakta oss") så får du nyheter direkt.
De senaste nyheterna från Akvatinten får du på:
www.akvatinten.se
Facebook
Instagram

GPDR - EU:s dataskyddsförordning
De personuppgifter vi samlar in är sådana som du själv uppger: namn, adress, epost, när du blir medlem. Vi använder dessa uppgifter för att skicka ut information om föreningens aktiviteter och för påminnelse om medlemsavgiften. Vi delar inte dessa uppgifter med andra. Vi tar bort uppgifterna när du går ur föreningen.