Akvatintens konsthöst 2024

Akvatintens konsthöst 2024

Hela Munkedal målar - söndag den 1 september i Munkedals Folkets Park
Här får alla som vill möjlighet att måla och skapa. Akvatinten konstförening vill skapa en kreativ plats där allt är tillåtet och ingen dömer resultat. Alla är konstnärer. Alla deltagare bidrar till att Munkedal blir känt som en färgstark kommun där kreativitet och nytänkande flödar. Det finns gott om obestruket finpapper att måla och rita på, eller göra origami av. Här finns akvarellpapper, akrylfärger, akvarellfärger, pastellkritor, kritor, penslar, stafflier och mycket annat konstnärsmaterial att använda under dagen. Förtäring finns att köpa på plats.
Ps. ha gärna oömma kläder. Besök www.akvatinten.se/hela-munkedal-malar/ för mer information om aktiviteten. Det finns gott om plats för alla!
Datum och tid: : söndag den 1 september kl.11.00 – 16.00.
Plats: Munkedal Folkets Park.
Avgift: 150 kronor för alla som är äldre än 25 år. Vill du dessutom bli medlem i Akvatintens konstförening i Munkedal betalar du 100 kronor till. Fri entré för barn och ungdomar under 25 år.
Swisha avgiften till 123 546 5190 när du kommer till aktiviteten! Ange "målar".
Parkering: parkera på fotbollsplanen i Munkedal.
Obs! Som ny medlem i Akvatinten får du fylla i ett papper med namn, mail, mobilnummer och adress. Du får senare ett medlemsnummer i Akvatinten som är ditt konstlotterinummer

 

Bildkonstnär Lars Christian Kræmmer föreläser om Artmoney onsdag den 25 september
”Det är pengar som gör så att världen går runt”, men vad skapar egentligen ett värde i världen? Artmoney är ett konceptuellt konstprojekt som har existerat i ca 20 år, grundat av den danske bildkonstnären Lars Christian Kræmmer. Det är en alternativ ”valuta” som består av originalkonstverk. Alla Artmoney konstverk produceras i serier med ett nummer och signatur. Mer om detta kommer vi att få lyssna till under denna spännande föreläsning. Besök www.artmoney.org om du vill få mer information.
Datum och tid: onsdag den 25 september kl.18.00.
Plats: Foss Församlingshem, Munkedal.
Anmälan: maila till info@akvatinten.se eller skicka sms till 070 - 638 73 00 senast onsdag den 18 september! Det finns 70 platser. Obs! meddela eventuella allergier.
Avgift: 80 kronor för betalande medlem. Swisha avgiften vid anmälan till 123 546 5190. Ange "bild". Inkluderar en god smörgås, mineralvatten, kaffe/te och hembakad kaka. Inkluderar en god smörgås, mineralvatten, kaffe/te och hembakad kaka

 

Ateljébesök hos konstnär Katarina Ekelund torsdag den 17 oktober
Vi bjuds in i Katarina Ekelunds ateljé som är en kyrka som är bygd 1938. Katarina är utbildad på Konstfack i Stockholm och på Gerlesborgsskolan. Katarina är en konstnär som älskar färg, mönster och former. Hon hämtar inspiration från naturen och dess olika former. Katarina Ekelund arbetar med ett abstrakt och expressionistiskt storskaligt måleri.
Datum och tid: torsdag 17 oktober kl.18.00.
Plats: Ateljé i Munkedals kapell, Möevägen 5.
Anmälan: maila till info@akvatinten.se eller skicka sms till 070 - 638 73 00 senast torsdag den 10 oktober! Det finns gott om plats. Obs! meddela eventuella allergier.
Avgift: 80 kronor för betalande medlem. Swisha avgiften vid anmälan till 123 546 5190. Ange "ateljé". Inkluderar en god smörgås, kaffe/te och hembakad kaka.

 

Martin Holm och Birgitta Hilling är Akvatintens inbjudna utställare hösten 2024
Samutställning med bildkonstnär Martin Holm och silversmed Birgitta Hilling.
Martin Holm - rör sig i gränslandet mellan landskapsmåleri och abstrakt kollage mot en tolkning av samtiden. Till höstens utställning har Martin med sig en större serie mindre verk på bokpärmspannå, som leker med det narrativa och som bjuder in till att döma boken efter omslaget. Han delar sin tid mellan Bergen i Norge och studion i Göteborg. Martin Holm har en Masterexamen i Fri Konst från Akademin Valand samt Kandidatexamen från Cambridge School of Art, Anglia Ruskin University.
Birgitta Hilling - guld, silver och emalj är hennes främsta arbetsmaterial. Birgitta inspireras av den bohuslänska naturen, havet och människorna och detta ser vi i hennes formspråk. Du kan även finna pärlor och stenar i hennes unika smycken. Birgitta Hilling är utbildad på HDK i Göteborg, studerat konsthistoria vid Göteborgs universitet, praktik och utbildning i Tyskland. Hon är representerad på flera museer. Birgitta Hilling driver Smedjan Argentum.
Vernissage: torsdag den 24 oktober kl. 16.30 – 18.00 i Kommunhuset Forum i Munkedal. Kl. 17.00 kort presentation av Birgitta Hilling och Martin Holm. Alla är välkomna!
Utställningsperiod: : torsdag den 24 oktober – torsdag den 14 november 2024.
Plats: Kommunhuset Forum, Centrumtorget 5 i Munkedal.
Öppettider i Kommunhuset: måndag - torsdag kl. 08.00 - 16.30 och fredag kl. 08.00 - 16.00.

 

Föreläsning med Petra Victor, Målerikonservator vid Göteborgs konstmuseum torsdag den 28 november
Vi får en intressant föreläsning av konservator Petra Victor om hur vi bäst bevarar vår konst. Den är värdefull i alla sina uttryck och endast framtiden vet vad vi kommer att sakna. Petra kommer även att ge en översiktlig presentation av konservering och restaurering. Passa på att ta med alla era frågor till Petra Victor.
Datum och tid: torsdag den 28 november kl.17.00.
Plats: Munkedals Herrgård i Munkedal.
Anmälan: maila till info@akvatinten.se eller skicka sms till 070 - 638 73 00 senast torsdag den 21 november! Det finns 50 platser. Obs! meddela eventuella allergier. Avgift: 195 kronor för betalande medlem. Swisha avgiften vid anmälan till 123 546 5190. Ange "konservator". Inkluderar en god måltid, Ramlösa, kaffe/te och hembakad kaka.

 

Varmt välkomna!
Styrelsen i Akvatinten konstförening i Munkedal

Akvatinten konstförenings uppgift är att stimulera konstintresset genom bl.a. konstutställningar, ateljébesök hos konstnärer/formgivare, föreläsningar och museibesök.
Sprid gärna information om Akvatinten konstförening till dina vänner och affärskontakter.

Medlemsavgiften är 250 kr/år. Medlemsavgift för unga under 25 år är 100 kr/år.
Betala in avgiften till BG 5162-6331 eller med Swish till 123 546 5190. Obs! Uppge namn, adress, mailadress, mobilnummer och vilket år den inbetalda medlemsavgiften avser!. Om inte textytan räcker mailar du till info@akvatinten.se för att lämna dina kontaktuppgifter.

Akvatinten konstförening finns på både Facebook och Instagram.

 

Besök www.akvatinten.se för aktuell information.