Akvatintens konstvår 2018

Akvatintens konstvår 2018

Det är först när han inte vet vad han gör som målaren gör bra konst.
Edgar Degas

Leva med färg - ateljébesök Katarina Ekelund, Munkedals kapell
Jag är en målare som älskar färg mönster och former. Jag ser dem i naturen när jag är ute på hundpromenader. Jag skyndar till min ateljé, lägger ut mina dukar på golvet, blandar färg, häller ut, rör omkring, kastar, stänker och tänker hur jag ska förmedla allt vackert jag upplever, säger Katarina.
Tid: 7 mars, kl 18:30.
Plats: Munkedals kapell, Möevägen 56, 455 33 Munkedal
Anmälan: Ring 070-666 41 93, 0524-106 60 senast 6 mars.

 

Kallelse till årsmöte samt årets konstutlottning
Kanske blir det din tur att göra plats för ett nytt konstverk i ditt hem i år! Först sedvanliga årsmötes-förhandlingar, sedan berättar Bertil Wockatz om människans eviga jakt på GULD. Därefter vidtar lotteriet.
Enklare förtäring: 60 kr
Tid: 23 mars kl 18:30
Plats: Forum, Munkedal

 

Akvatintens vårutställare - Noomi Hansson
Noomi är målar poetiska landskap där färgen flödar. Hon är medlem av målarföreningen Kasen i Uddevalla. Noomi är född i Munkedal. Sök på noomis galleri på Facebook.
Tid: 4-20 april
Plats: Forum Munkedal

 

Mina inre och yttre landskap, Noomi Hansson berättar om sin konst
Tid: 4 april kl 18:30
Plats: Forum Munkedal
Entré: 40 kr för medlemmar, 60 kr för övriga

 

Vasilij Kandinskij på Skaftö - Christer Blomqvist berättar
Kandinskij anses som sin tids främsta företrädare för den abstrakta konsten, både genom sitt måleri och sina konstteorier, bl.a. Om det andliga i konsten. Kandinskij och hans partner konstnären Gabriele Münter var vänner till John Jon-And och Agnes Cleve-Jonand. Kandinskij är representerad vid bland annat Göteborgs konstmuseum.
Tid: 24 april kl 18:30
Plats: Forum Munkedal
Entré: 40 kr för medlemmar, 60 kr för övriga

 

Vårens konstresa går till Louisiana i Danmark
Vi slår återigen följe med Uddevalla konstförening och åker med deras buss till vackra Louisiana. Där kan vi se Picassos keramik och Gabriele Münters målningar. En superkändis, Picasso som inte behöver presenteras och en doldis, Münter, vars verk nu ca 60 år efter hennes död erkänns för sitt nyskapande och sin självständiga stil.
Tid: 4 maj 07.45-ca 21.30. Påstigning vid Bohusläns museum i Uddevalla.
Anmälan: Lennart Selrot tel 070-567 70 28 eller l.selrot@telia.com, Bg 5711-9976 senast 3 april.
Pris: 560 kr (buss, entré, guide, färjeavgift mm) Måltider betalas av deltagarna. Kaffekorg kan medtas.

 

Filmer
om konst och konstnärer visas på kulturhuset Hav och Land i Hunnebo se vidare på deras hemsida. Akvatinten samarbetar med Sotenäs konstförening vilket ger oss medlemmar 10 kr rabatt.

www.akvatinten.se och Facebook ger dig de senaste nyheterna.

Föreningen Akvatintens uppgift är att stimulera konstintresset genom bildningsverksamhet, utställningar, studieresor med mera. Ta gärna med en vän eller två! Det finns plats för många fler i konstföreningen Akvatinten! Medlemskap: 200 kr, bg 5162-6331 90% går till konstinköp. Anmäl din epost till info[at]akvatinten.se (eller använd formuläret under "Kontakta oss") så får du nyheter direkt.